Shaklee dan Landmark study berpisah tiada, penting ke landmark study?

Penting ke landmark study ?
=========================

Klau yang betul2 particular pasal supplemen sila amik perhatian ya.

Dulu saya makan je vitamin kat farmasi yang tak ada landmark study.. bagi saya yang penting saya dapat kesan yang saya nak.. simptom sakit2 saya hilang.. senang kata lama2 saya sembuh.. so apa kejadahnya si landmark study ni?

Hahhh.. ni yang nak bagitau..
Ibarat korang buka kedai makan.. ikut prosedur.. halalan toiyiban.. tapi bila tak ada HALAL jakim tu orang tak yakin.. silap aribulan tak dibenarkan beroperasi pun.. Walaupun barang mentah tu dari ladang korang sendiri.. maksudnya bila ada pengiktirafan dari pihak ke 3 yang diiktiraf.. confident tu lebih.. betul tak?
So macamtu jugak landmark study ni.. Shakle3 dia appoint orang luar yang bukan calang2 .. untuk conduct research pasal vitamin ni.. antaranya
Ada tak beza orang yang makan shakle3 dengan orang makan vitamin jenama lain.. setelah 30 tahun diorg consume..
Sebab apa 30thn?? Hah.. sebab selalunya penyakit ni dia kadang2 makan masa nak merebak.. so kalau baru setakat 5thn mkn tak nampak.. sbbtu nak kena tgk lepas 30thn makan shakle3 betul ke kencing manis dia hilang? Dah Tak sakit sendi lutut..
Lepastu pula kebanyakan produk lain dia bergantung pada 1 vitamin je.. shakle3 tidak begitu.. sebabtu selalu ada set.. combination of nutriens tu yang buat kita dapat kontrol penyakit serta perlu diikuti dengan exercise ..

Apa ada dalam handbag?

Apa saya bawa dalam handbag?

Oh seriously… tak ada benda apa pun selain kunci kereta.. wristlet yang mak jahit sendiri… dan… si sachet kelabu encik nutriferon ni.. ni antara supplemen yang saya selalu selitkan satu atau dua dalam poket handbag saya.kdg2 tersasul masuk dlm wristlet..

Senang.. sbb dewasa dan kanak2 boleh ambil.. boleh makan begitu saja takyah telan dengan air..

Kalau tibe2 ada yang sakit perut.. sakit kepala.. sakit tekak.. saya suruh telan sachet kelabu ni dulu..

So far ni yang selalu saya bawa kalau bitamin lain kdg2 terlupa nak refill dalam pillbox..

Kalau nak bitamin mcm i.. bgtau k. Easy handling…

Vitamin First aid kit yang wajib restock di rumah

First aid kit di rumah

Selain minyak angin herbanika… (wajib sebab i suka mengurut dan diurut),handyplast pun wajib ada.. minyak cap dua singa.. 2 item kat bawah ni pun antara benda yang tak boleh putus bekalan.

Nutriferon dan garlic bagus untuk kuatkan antibodi tak kisahlah masa tengah sakit atau masa sakit tengah menyerang.

Saya still bawa anak pergi klinik.. kalau demam terlalu tinggi.. saya kebahkan dulu dengan ubat demam doktor kemudian 3 jam lepastu follow dgn garlic dan nutriferon.

Mak mertua sendiri pesan .. kalau sakit tekak nak demam makan bawang putih banyak2. So dah alang2 shakeli ada garlic complex.. telan je 4biji.. settle.

Orite.. buka puasa ni nak kena telan si sachet kelabu dan pil bawang putih.. dah start rasa sakit tekak nak demam..

Kawanku , idola bisnesku

Kami berkawan sejak sekolah rendah.. naik bas sama.. jadi pengawas sama2.. lepas upsr kami bertemu kembali di sek menengah yang sama.. jodoh kami masih panjang bila kami daftar di U yang sama cuma berlainan course.. nak dijadikan cerita.. tarikh kahwin pun nak dekat.. bulan yang sama.. december

She’s one of my idole.Sue Anne Amrull ni tokey tupperware .. stokis tupperware dekat bandar botanic klang.. tepi GM klang tu la..

A determined person.. bila dia set target.. dia akan pastikan dia achieve.. mula dari target sales.. kereta.. trip.. and lastly dia nak ada kedai tupperware sendiri and ………….
She made it.

Antara tips dia yang saya ingat.. buat apa yang kita suka.. kalau paksa diri dengan benda kita tak suka.. susah nak berjaya.
Sentiasa challenge diri sendiri bila company bagi apa2 offer.. grab.. try challenge urself sampai berjaya dapat.

Insha Allah.. di mana ada kemahuan di situ ada jalan.. sentiasalah berusaha untuk dikelilingi dengan mereka yang positif dan berjaya.. aura positif tu penting untuk bantu kita istiqamah dalam perjuangan.

I will follow u.. doakan aku tau sueanne

Saya guna ubat kutu dan pencuci rumah yang bebas kimia, anda bagaimana?

Zaman sekarang ni dah terlalu banyak barang2 chemical yang berbahaya di persekitaran kita. Udara yang kita hidu dah tercemar dengan asap2 kilang, karbon monoksida dari asap kereta.. hujan pun dah rasa tak selamat.. dulu masa kecik selalu mandi manda dalam hujan sambil tolong mak cuci longkang rumah tapi sekarang dah risau dengan status hujan berasid.

Makanan yang kita makan pun banyak
dah yang tak asli dan genetically modified. Ada yang disuntik supaya cepat matang dan masak dari usia sebenar.contoh buah2an kita import dari thailand,baca tak kes viral durian yang kena rendam dengan air kuning tu? Huhuhu.. seram.. ayam dan udang kena suntik.. ikan pun diletakkan ubat supaya tahan lama dan nampak segar.telur ayam yang dibuat dari bahan2 kimia..
Belum lagi kira bahan mandian yang ada sls.. yang boleh beri kesan buruk pada jangka masa panjang serta ubat-ubatan yang penuh steroid..

Tapi, sejak kebelakangan ni dah ramai yang celik dengan kesihatan diri.Banyak dah pusat bekam,akupunktur dan banyak lagi pusat perubatan alternatif dibuka dan dikunjungi.lebih selamat barangkali.

Selamat? Sejauh mana anda serius dengan keselamatan persekitaran anda demi menjamin kesihatan berpanjangan?

Saya yakin dengan shakeli.. shakeli selamat digunakan tanpa barangan kimia yang berbahaya dan telah menjalani beribu kajian di makmal.

Nak tahu satu cerita tak? Satu hari sedang saya mencuci bilik air.. melintas cik lipan yang agak panjang dan besar.. saya curahkan basic h.. TAK MATI. saya dah gelabah .. terus capai pencuci pinggan mangkuk .. serta merta mati cik lipan tu..

Kesimpulannya??
Tidak ada unsur bahan kimia yang boleh menyebabkan cik lipan tu mati bila dicurah basic h,steady macam tak ada apa2.tapi picit je gl* terus mati. Hah.. bayangkan selama ni bahan tu la kita buat cuci pinggan mangkuk yang kita pakai selama ni.. aduuhhh
Sejak tu saya terus detoxkan rumah saya dengan barangan shakeli.. pencuci baju.. dishwash..

pencuci lantai saya dulu pakai aja*.. kadang2 bila terkena tangan pedih rasa.. sesiapa yang kulit sensitif mesti merah2 dan pijar rasa.
Tapi sekarang tak lagi bila saya dah bertukar pada rangkaian get clean shakeli.

satu lagi ubat kutu… tau tak ubat kutu bahaya untuk preggy mom? Boleh baca dkt sini,perkongsian dr zubaidi. http://drzubaidi.com/blog/merawat-kutu-di-kepala-anak/
saya dan anak2 pun pernah adamasalah kutu ni.Nak tau apa yang saya pakai..? Hah.. semestinya yang selamat dan bebas chemical.. meh pm sembang2.