Krim yang sangat berkesan mengatasi masalah puting luka, hanya dalam masa 2 hari!

serius…ini memang sangat serius! dah 2 kali kena masalah puting luka ni. First time masa baby Adeeb kena oral thrush, second time ni tak sure sebab apa.Puting tu bukan setakat luka tau tapi dia terhiris macam kena pisau kat keliling dia. sakit sangat wooo  :(. Macam2 cara tradisonal dah cuba, sebut jer …

  • air liur baby sendiri —–> tak jalan
  • susu badan sendiri ——-> tak jalan
  • minyak zaitun
  • minyal kelapa dara

Lastly saya decide cuba krim dari medela hasil dari buat carian kt google dan bertanya pada kawan2 yang pernah alami masalah yang sama. Saya jumpa 2 krim iaitu purelan 100 dengan tender care lanolin.Setiap jenis ni ada 2 saiz, kecik dan besar.So, apa beza purelan dengan tender care? hah, tak semua farmasi dan kedai baby ada jual tender care tau! kebanyakannya jual purelan.So what is so specail bout tender care lanolin? Tender care lanolin dia ada “BETA-GLUCAN” so that any crack will heal fast macam glue gittew.

macam ni rupa dia.

medela

Saya order online barang ni dari aja mybreastpumpshop.com dan disebabkan trauma dengan puting yang masih luka, malam tu disebabkan takut barang sampai lambat saya beli juga purelan 100 dekat kedai baby Tateh. but purelan was not working for me.Adalah rasa kurang sikit… rasa kebas bila baby hisap lepas tu pedih balik. Okay, yang ni purelan 100

 

purelan

ok, so bile esoknye dapat barang terus saya sapu.amazingly,dalam masa 2 hari luka tu bercantum balik sepenuhnya dan pedih tu banyak kurangya. Alhamdulillah sangat. Kalau tak, setiap kali baby minum rasa nak menjerit kuat2 tahan sakit. Saraf sakit tu sampai rasa dekat ketiak dan kepala.. macam tulah rasa setiap kali struggle nak bagi baby menyusu masa nipple crack tau  ;(

By the way, saya sangat2 recommend all mothers out there wajib stand by nipple cream ni. hopefully it will help to solve your problem gals.Harganya? tak mahal pun dalam rm30++ untuk saiz kecik dan saiz besar dalam rm60++ tak silap.

 

ok, selamat mencuba !

Testimoni: Minyak ikan Shaklee melegakan simptom asma, batuk berkahak dan selsema

omega guard

Ramai yang dah percaya dengan penangan si omega guard ni tapi nak double confirm mereka masih tagih testimoni2 berhantu dari pengguna shaklee.Nah, saya belanja testimoni dari pengguna tegar minyak ikan shaklee si omega guard ni. Jemput baca ya

testimoni omega guard shakleeIni antara success story pengguna minyak ikan shaklee or we call it Omega Guard.Bagaimana omega guard membantu dalam masalah selsema dan kahak?

 

testimoni omega guard shaklee

testimoni omega guard shakleeAsthma. Omega-3s may reduce inflammation in the airways, which could benefit those with asthma. One small study of 29 children with asthma found that those taking fish oil for 10 months had fewer symptoms than those who didn’t. However, other studies of omega-3s as an asthma treatment have not found consistent evidence that they help.