Lagi online game menarik yang boleh bantu anak fokus

Ingat tak sebelum ni masa zaman generasi X kita tak main game dlm fon dengan tab ni kan? semua jadi hantu computer game.Tapi masa dah berubah,generasi Y kita dok kelek tepon baba ngan mama dia minta nak main game lagipun sng lagik nak download game dari appstore kan? kan?

apa kata .. korang ajak anak2 main online game yang versi macam ni pulak.Haritu saya share yang versi menjaga kesihatan dan kebersihan dari website KKM,kan? yang ni lain skit dan best juga ๐Ÿ™‚

kat bawah ni contoh salah satu game yang saya ajak anak main sama2 tadik

Curious George 1

oklah not bad!ย  ๐Ÿ™‚

Curious George

yang game feed Gnocchi ni menguji tahap pemikiran anak kita dan tahap fokus diorg,motorskill tangan pun ditingkatkan juga dalam game ni bila guna untuk kawal mouse tu.Kalau nak try game lain korang boleh tengok selection kat bawah ni.

Engineering Games  PBS KIDS - Mozilla Firefox_2015-09-30_06-43-46

Saya syorkan kita spend time dengan diorg main sama2.Dalam 10 minit pun ok sebenarnya, yang penting tu bonding time kita dgn anak2. Nanti saya share lagik aktiviti menarik dgn anak2 kita yg generasi Y ni ok! stay tuneย ย  ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *