Jepun 2018!Berangan biar sampai ke bulan

Jepun..
Yes itu destinasi pertama saya nak pergi selain ke Mekah al mukarramah..

Kenapa jepun?
Sebab saya tertarik dengan budaya dan panorama yang cantik kat sana..
selama ni dok tengok movie dengan google je gambar2 musim bunga.. musim luruh.. salji.. perghh.. best!mesti seronok kalau dapat melancong waktu musim bunga kan?
Ada macam2 kat sana dan banyak tempat menarik,tempat tinggalan sejarah.. tokyo disneyland.. masjid kobe,gunung fuji..
selain tokyo.. kyoto dan osaka pun ada banyak tempat unik dan menarik.. silap haribulan kena buat trip ulang2 ke sana..

Saya dah target paling lewat saya akan ke sana december 2018 sempena ulang tahun perkahwinan saya yang ke 12.Jadi bajet mesti lebih kan untuk 6 orang semuanya. Sekarang saya dah start survey bagaimana nak backpakers ke sana dan bagaimana nak merantau sambil berjimat.

Alhamdulillah selain simpanan sendiri, memang sayadah asingkan 30% dari bonus shaklee saya ke dalam tabung ekspedisi jepun saya ni..
Ok.. 2018 ..tunggu kami ya.. panjang umur.. murah rezeki.. insha Allah.. pasti sampai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *