Cabaran dan pengalaman dengan customer saat berbisnes shaklee

Sat lagi nak COD vitamin untuk mommy lepas berpantang.. cerita pasal cod ni.. teringat pula masa awal2 pengalaman COD barang… ketaq lutut eh.. takut taktau nak cakap apa kalau cust banyak tanye.. hahaha

Saya jenis suka cod ke premis customer atau tempat2 umum yang mudah untuk berurusan contoh stesen minyak.. kedai makan ke.. ikut customer nak jumpa kat mana dan senang untuk dua2 pihak berjumpa.. tak berapa gemar kalau customer nak datang ke rumah.

Saya pernah sampai ke rumah customer orang kaya2 di kawasan bangi golf resort.. wow terpukau tengok design rumah dia.. besar cantik.. customer yang humble.. siap jamu saya minum dan minta saya ceritakan lebih detail pasal setiap produk yang saya bawa tu. Allah… dari beli omega.. terus upsale minta vivix.. alhamdulillah..

Bila jumpa face to face lagi mudah sebenarnya nak convince orang,kan?masa tu customer ni nak cari penyelesaian untk anak dia yang selalu semput dan selsema.. saya cadangkan omega dan nutriferon.. sampai sana.. sembang punya sembang.. rupanya husband ada darah tinggi dan kencing manis.. saya pun jadilah penglipurlara kat situ bercerita tentang botol maroon si vivix..

Sejak tu.. puan z antara customer tegar saya yang consume vivix..

Ada juga pengalaman bertukar jualan. Saya masih ingat saya beli sampul pos dari puan Azian..kami berjumpa di petronas yang hampir dengan rumah saya kemudian bila dia dapat tahu saya sid shakeli.. terus dia nak order set basic menyusu.. murah rezeki masa tu.. alhamdulillah..

Kalau nak cerita semua.. panjang lebar pula nanti.. tapi itulah antara pengalaman yang mengajar saya erti keyakinan bila berdepan dengan customer..

Tq to my sifu Lyna Noh yang x pernah putus asa dan sabar memberi tunjuk ajar .

Sat lagi nak COD vitamin untuk mommy lepas berpantang.. cerita pasal cod ni.. teringat pula masa awal2 pengalaman COD barang… ketaq lutut eh.. takut taktau nak cakap apa kalau cust banyak tanye.. hahaha

Saya jenis suka cod ke premis customer atau tempat2 umum yang mudah untuk berurusan contoh stesen minyak.. kedai makan ke.. ikut customer nak jumpa kat mana dan senang untuk dua2 pihak berjumpa.. tak berapa gemar kalau customer nak datang ke rumah.

Saya pernah sampai ke rumah customer orang kaya2 di kawasan bangi golf resort.. wow terpukau tengok design rumah dia.. besar cantik.. customer yang humble.. siap jamu saya minum dan minta saya ceritakan lebih detail pasal setiap produk yang saya bawa tu. Allah… dari beli omega.. terus upsale minta vivix.. alhamdulillah..

Bila jumpa face to face lagi mudah sebenarnya nak convince orang,kan?masa tu customer ni nak cari penyelesaian untk anak dia yang selalu semput dan selsema.. saya cadangkan omega dan nutriferon.. sampai sana.. sembang punya sembang.. rupanya husband ada darah tinggi dan kencing manis.. saya pun jadilah penglipurlara kat situ bercerita tentang botol maroon si vivix..

Sejak tu.. puan z antara customer tegar saya yang consume vivix..

Ada juga pengalaman bertukar jualan. Saya masih ingat saya beli sampul pos dari puan Azian..kami berjumpa di petronas yang hampir dengan rumah saya kemudian bila dia dapat tahu saya sid shakeli.. terus dia nak order set basic menyusu.. murah rezeki masa tu.. alhamdulillah..

Kalau nak cerita semua.. panjang lebar pula nanti.. tapi itulah antara pengalaman yang mengajar saya erti keyakinan bila berdepan dengan customer..

Tq to my sifu Lyna Noh yang x pernah putus asa dan sabar memberi tunjuk ajar .

Jepun 2018!Berangan biar sampai ke bulan

Jepun..
Yes itu destinasi pertama saya nak pergi selain ke Mekah al mukarramah..

Kenapa jepun?
Sebab saya tertarik dengan budaya dan panorama yang cantik kat sana..
selama ni dok tengok movie dengan google je gambar2 musim bunga.. musim luruh.. salji.. perghh.. best!mesti seronok kalau dapat melancong waktu musim bunga kan?
Ada macam2 kat sana dan banyak tempat menarik,tempat tinggalan sejarah.. tokyo disneyland.. masjid kobe,gunung fuji..
selain tokyo.. kyoto dan osaka pun ada banyak tempat unik dan menarik.. silap haribulan kena buat trip ulang2 ke sana..

Saya dah target paling lewat saya akan ke sana december 2018 sempena ulang tahun perkahwinan saya yang ke 12.Jadi bajet mesti lebih kan untuk 6 orang semuanya. Sekarang saya dah start survey bagaimana nak backpakers ke sana dan bagaimana nak merantau sambil berjimat.

Alhamdulillah selain simpanan sendiri, memang sayadah asingkan 30% dari bonus shaklee saya ke dalam tabung ekspedisi jepun saya ni..
Ok.. 2018 ..tunggu kami ya.. panjang umur.. murah rezeki.. insha Allah.. pasti sampai.

Mengapa Ostematrix si kalsium shaklee penting untuk ibu menyusu

Ada kawan dan customer saya yang skeptical dengan milkbooster..
“Erm.. aku takmau makan milkbooster2 ni.. ”
Tapi disebabkan selalu mengadu sakit pinggang dan belakang.. puan customer ni consume juga tablet kalsium shakl** .. nama kat surat beranak dia ostematrix..
Amazingly… katanya si ostematrix ni buat susu dia banyak…
Mana taknya.. bila badan penat dan tak selesa.. of course akan effect pengeluaran susu.. mak jadi stress bila badan sakit2..
Betul tak? Bila masalah tu dapat diatasi.. makanya.. insha Allah pengeluaran susu menjadi lancar bila hormon oxytocin dirembeskan dalam keadaan tenang dan gumbira… gittew tapi konsep supply n demand kena jagala kan.. its not because of what u eat saja.. kena paham konsep ok..

Jadinya.. tak pasal2 si customer ni panggey tablet kalsium tu milkbooster dia..
Hihihi… boleh juga…

Selain mak menyusu.. mak buyong pun boleh sangat nak amik tablet ni.. sakit pinggang.. sakit belakang.. simpul biawak.. masalah sembelit .. hah.. boleh belaka insha Allah..

So.. risik2 kat saya ya kalau anda ada masalah2 yang serupa .. u can call me maybe?

Ok,gud nite semua.. selamat bangkit sahur na..

Kurangkan angin dalam badan dengan Alfalfa Complex

Alrite… ni post kedua i yg selfie selput..
Jangan muntah ok.. lps ni anda akan kerap tgk i berselpi..

Takper.. esok nak flawlesskan muka.. ada kelas touch up2 dgn IraMaya Ramlie

By the way.. saje nak cerita.. perasan tak botol yang i pegang tu? Hah.. one of my favourtie tu.. sebab dia banyak sangat..
Antaranya..

Badan i ni memang kuat berangin.. lagik2 kalau salah makan.. sebarangan pisang tak boleh makan.. kalau tidak,habis kepala pusing and muntah2 jadinya.. tapi sejak amalkan si botol ijau ni.. nangka pun berani dah makan.. dgn izin allah

Plus.. ia membantu dalam breastfeeding journey i.. alhamdulillah.. masih diberi keizinan untuk breastfeed baby adeeb..

paling best.. ia sangat membantu dalam menyingkirkan toksin dan lelemak jahat dalam badan.. badan rasa ringan sangat..

Eh banyak lagikla manfaat si botol besar ni.. makan masa pantang pun best.. kurangkan angin dalam urat tu kan.. ketatkan balik apa yang patut.. haih.. banyaklaa

Nak kena rasa sendiri.. baru tau penangan dia..

Saya Pengedar shaklee di Bandar Baru Bangi,Kajang dan Cyberjaya

Harini hari ke 10 Ramadhan..
Hari ke 10 juga saya consume set ramadhan..
Hey,bukan nak cakap apa.. tapi badan bertenaga rasa mcm tak puasa.. alhamdulillah.. belum pernah lagi jejak ke PARAM.. semuanya masak sendiri..
Walaupun sampai rumah dua2 jarum jam tepat ke angka 6.. ku gagahkan juga.

Lagi satu yang best.. pada hari ke 10 puasa juga,berjaya turunkan berat 2kg.hahaha.. seronokla sape tak seronok.. kalau x berat tu taknak berganjak langsung. Tapi bila amalkan set detox dan meal plan yang betul.. baru betul2 berjaya.. i like sangat!