Apa ada dalam handbag?

Apa saya bawa dalam handbag?

Oh seriously… tak ada benda apa pun selain kunci kereta.. wristlet yang mak jahit sendiri… dan… si sachet kelabu encik nutriferon ni.. ni antara supplemen yang saya selalu selitkan satu atau dua dalam poket handbag saya.kdg2 tersasul masuk dlm wristlet..

Senang.. sbb dewasa dan kanak2 boleh ambil.. boleh makan begitu saja takyah telan dengan air..

Kalau tibe2 ada yang sakit perut.. sakit kepala.. sakit tekak.. saya suruh telan sachet kelabu ni dulu..

So far ni yang selalu saya bawa kalau bitamin lain kdg2 terlupa nak refill dalam pillbox..

Kalau nak bitamin mcm i.. bgtau k. Easy handling…

Pelindung UV nutriwhite shaklee yang marvellous

New gadget
Yeay!!

Ini perempuan punya gadget..
Im not into makeup2 thingy..or it gadget..
But im seriously taking care of my skin..
Mesti bersih.. takmo jerawat cela hinggap..
Natural beauty gittew

So currently im using nutriwhite skincare keluaran shakeli..
Harini tambah koleksi.. ultimate protection ni berfungsi sebagai moisturizer n uv protection sekali.. spf15

Sejak gi kelas dgn IraMaya Ramlie.. baru rasa pentingya pakai uv protection.. even masa tidur pun patut pakai sebenarnya tau.. sebab kulit terdedah pada udara aircond..lagi satu.. no wonder muka i cepat sunburn.. sbb tak pakai uv protection..

Sebelum ni dah ada cleanser dgn toner.. so nak lengkapkan dengan moisturizer n uv protection ni pulak.. yeay!

Beautician iramaya bagitau lagi .. actually nak jaga kecantikan kulit ni bukan luaran jer.. tapi 80% datang dari dalaman..
Hah.. yang tu memang i tak tinggal.. vit c,vit e n b complex.. warna kulit jadi lebih sekata.. parut pudar.. pori2 kat muka makin mengecil dan tertutup.. alhamdulillah.. muka kusam pun dah hilang.. i like

Takkan i jer nak cantik sorang2.. hangpa tak mau ka? Meh pm tepi

Kawanku , idola bisnesku

Kami berkawan sejak sekolah rendah.. naik bas sama.. jadi pengawas sama2.. lepas upsr kami bertemu kembali di sek menengah yang sama.. jodoh kami masih panjang bila kami daftar di U yang sama cuma berlainan course.. nak dijadikan cerita.. tarikh kahwin pun nak dekat.. bulan yang sama.. december

She’s one of my idole.Sue Anne Amrull ni tokey tupperware .. stokis tupperware dekat bandar botanic klang.. tepi GM klang tu la..

A determined person.. bila dia set target.. dia akan pastikan dia achieve.. mula dari target sales.. kereta.. trip.. and lastly dia nak ada kedai tupperware sendiri and ………….
She made it.

Antara tips dia yang saya ingat.. buat apa yang kita suka.. kalau paksa diri dengan benda kita tak suka.. susah nak berjaya.
Sentiasa challenge diri sendiri bila company bagi apa2 offer.. grab.. try challenge urself sampai berjaya dapat.

Insha Allah.. di mana ada kemahuan di situ ada jalan.. sentiasalah berusaha untuk dikelilingi dengan mereka yang positif dan berjaya.. aura positif tu penting untuk bantu kita istiqamah dalam perjuangan.

I will follow u.. doakan aku tau sueanne

Saya guna ubat kutu dan pencuci rumah yang bebas kimia, anda bagaimana?

Zaman sekarang ni dah terlalu banyak barang2 chemical yang berbahaya di persekitaran kita. Udara yang kita hidu dah tercemar dengan asap2 kilang, karbon monoksida dari asap kereta.. hujan pun dah rasa tak selamat.. dulu masa kecik selalu mandi manda dalam hujan sambil tolong mak cuci longkang rumah tapi sekarang dah risau dengan status hujan berasid.

Makanan yang kita makan pun banyak
dah yang tak asli dan genetically modified. Ada yang disuntik supaya cepat matang dan masak dari usia sebenar.contoh buah2an kita import dari thailand,baca tak kes viral durian yang kena rendam dengan air kuning tu? Huhuhu.. seram.. ayam dan udang kena suntik.. ikan pun diletakkan ubat supaya tahan lama dan nampak segar.telur ayam yang dibuat dari bahan2 kimia..
Belum lagi kira bahan mandian yang ada sls.. yang boleh beri kesan buruk pada jangka masa panjang serta ubat-ubatan yang penuh steroid..

Tapi, sejak kebelakangan ni dah ramai yang celik dengan kesihatan diri.Banyak dah pusat bekam,akupunktur dan banyak lagi pusat perubatan alternatif dibuka dan dikunjungi.lebih selamat barangkali.

Selamat? Sejauh mana anda serius dengan keselamatan persekitaran anda demi menjamin kesihatan berpanjangan?

Saya yakin dengan shakeli.. shakeli selamat digunakan tanpa barangan kimia yang berbahaya dan telah menjalani beribu kajian di makmal.

Nak tahu satu cerita tak? Satu hari sedang saya mencuci bilik air.. melintas cik lipan yang agak panjang dan besar.. saya curahkan basic h.. TAK MATI. saya dah gelabah .. terus capai pencuci pinggan mangkuk .. serta merta mati cik lipan tu..

Kesimpulannya??
Tidak ada unsur bahan kimia yang boleh menyebabkan cik lipan tu mati bila dicurah basic h,steady macam tak ada apa2.tapi picit je gl* terus mati. Hah.. bayangkan selama ni bahan tu la kita buat cuci pinggan mangkuk yang kita pakai selama ni.. aduuhhh
Sejak tu saya terus detoxkan rumah saya dengan barangan shakeli.. pencuci baju.. dishwash..

pencuci lantai saya dulu pakai aja*.. kadang2 bila terkena tangan pedih rasa.. sesiapa yang kulit sensitif mesti merah2 dan pijar rasa.
Tapi sekarang tak lagi bila saya dah bertukar pada rangkaian get clean shakeli.

satu lagi ubat kutu… tau tak ubat kutu bahaya untuk preggy mom? Boleh baca dkt sini,perkongsian dr zubaidi. http://drzubaidi.com/blog/merawat-kutu-di-kepala-anak/
saya dan anak2 pun pernah adamasalah kutu ni.Nak tau apa yang saya pakai..? Hah.. semestinya yang selamat dan bebas chemical.. meh pm sembang2.

testimoni diri sendiri minum esp shaklee

Saya jatuh cinta dengan minuman soya ni sejak kali pertama saya bancuh dan rasa.
Teringat masa pertama kali beli.. kenapa mahal harga dia ya? Rupanya sangat berbaloi sebab banyak manfaat saya dapat. Dulu saya ni kerap kena pedih ulu hati sebab lambat makan.. sampai muntah2 dan sakit migrain dibuatnya.. alhamdulillah esp ni buat tahap asid dalam perut saya jadi neutral.
Satu lagi .. kulit jadi cantik.. rasa moist.. rasa fluffy.. eh macam roti pula.. parut2 pun senang hilang sebab esp ni berfungsi untuk menghasilkan sel baru dalam badan kita.. jadi dia akan gantikan sel2 kulit mati dengan sel baru membuatkan kulit kita nampak remaja .. anjal.. dan glowing.
Lagi best pasal esp ni dia bantu kita rasa kenyang lebih lama.. bila tak makan karbo.. kita boleh ganti dengan rantaian protin.. insha Allah even tengah pregnant dan menyusu badan pun kita masih bertenaga untuk berpuasa.
Alhamdulillah.. dah masuk 4 tahun saya berpuasa dengan esp sepanjang tempoh kehamilan dan penyusuan bayi saya.. bertenaga dan segar je rasa..

Esp no boleh je kalau nak bancuh dengan apa2 minuman.. kalau nak resipi menarik esp ni.. nanti pm je saya ok.. boleh try smoothie mango lassi . But saya sendiri snagat sukakan yang asli dan original.. lagi sedap n nyummeh rasa..
jom kita bancuh 1 round dulu sebelum tido.. ??