Shaklee dan Landmark study berpisah tiada, penting ke landmark study?

Penting ke landmark study ?
=========================

Klau yang betul2 particular pasal supplemen sila amik perhatian ya.

Dulu saya makan je vitamin kat farmasi yang tak ada landmark study.. bagi saya yang penting saya dapat kesan yang saya nak.. simptom sakit2 saya hilang.. senang kata lama2 saya sembuh.. so apa kejadahnya si landmark study ni?

Hahhh.. ni yang nak bagitau..
Ibarat korang buka kedai makan.. ikut prosedur.. halalan toiyiban.. tapi bila tak ada HALAL jakim tu orang tak yakin.. silap aribulan tak dibenarkan beroperasi pun.. Walaupun barang mentah tu dari ladang korang sendiri.. maksudnya bila ada pengiktirafan dari pihak ke 3 yang diiktiraf.. confident tu lebih.. betul tak?
So macamtu jugak landmark study ni.. Shakle3 dia appoint orang luar yang bukan calang2 .. untuk conduct research pasal vitamin ni.. antaranya
Ada tak beza orang yang makan shakle3 dengan orang makan vitamin jenama lain.. setelah 30 tahun diorg consume..
Sebab apa 30thn?? Hah.. sebab selalunya penyakit ni dia kadang2 makan masa nak merebak.. so kalau baru setakat 5thn mkn tak nampak.. sbbtu nak kena tgk lepas 30thn makan shakle3 betul ke kencing manis dia hilang? Dah Tak sakit sendi lutut..
Lepastu pula kebanyakan produk lain dia bergantung pada 1 vitamin je.. shakle3 tidak begitu.. sebabtu selalu ada set.. combination of nutriens tu yang buat kita dapat kontrol penyakit serta perlu diikuti dengan exercise ..

Tips cerahkan wajah dengan hanya menggunakan pencuci muka

nutriwhite foaming cleanserDah empat tahun,saya masih setia pakai pencuci muka Nutriwhite ni.Pencuci ni lebih sesuai utk mereka yang mempunayi kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk sebab ianya berfungsi lebih kepada mencerahkankulit.Kandungan vitamin C yg tinggi tak sesuai utk kulit yg sensitif dan berjerawat teruk.

Antara fungsi pembersih muka Nutriwhite ni…

  • Membersihkan secara lembut sehingga ke dalam liang roma.
  • Rumpai laut yang terkandung dalma pembersih ni berfungsi untuk menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel kulit mati dan menegangkan kulit.
  • Alga Hijau pula berfungsin dengan membuang toksin yang terdapat pada kulit dan sekaligus memberi kesan lembapan pada kulit wajah.
  • Strawberi Begonia akam membantu untuk mencerahkan dan mengimbangkan pigmen kulit wajah .Sangat sesuai dipakai bagi menghilangkan pigmentasi pada wajah.

 

Jimat sangat dengan saiz yang besar ni,dalam 6 bulan pun belum tentu habis.Kesan dia dah lebih kurang macam skII ok  🙂

Nak pesan satu tiub tak?

call/wassap

Cikyah@0173377038

 

Senaman 60 saat untuk melegakan sakit pinggang dan belakang

Anda mahukan senaman yang mampu melegakan sakit pinggang dan belakang dengan super pantas dan mudah? Hanya 60 saat.. ya!60 saat jer… tak lama pun..  Tapi mmg sangat berkesan!!  jom kita mulakan…

Siapa yang berisiko terkena sakit pinggang dan belakang?

Sesiapa pun boleh terkena sakit belakang dan pinggang tetapi yang lebih cenderung untuk dapat sakit ni ialah:

  • Mereka yang berusia 30 hingga 60 tahun.Makin berusia makin mudah terkena sakit belakang
  • Mereka yang kurang senaman,badan tak fit
  • Terlebih berat badan; lebihan berat badan akan memberi tekanan kepada pinggang dan tulang belakang anda
  • Pekerjaan harian; yang memerlukan aktiviti menarik,menolak beban serta duduk dan berdiri terlalu lama

backpain1

Di bawah adalah 5 penyebab yang mengakibatkan sakit pinggang dan belakang:

  • Mengangkat beban yang berat
  • Melakukan pergerakan secara mengejut (pusing badan secara tiba2)
  • Terjatuh
  • Berat badan berlebihan atau membawa barang yang berat
  • kedudukan atau posisi badan ketika duduk dan berdiri yang tidak betul

causes-of-back-strain

Back-Pain-causes-smoking

Tahu tak selain senaman,anda juga boleh melegakan kesakitan dengan mengambil supplemen yang selamat dan berkesan? Elakkan pengambilan steroid, hasilnya memang bombastik.. cepat melegakan tetapi mempunyai kesan buruk pada jangka masa panjang.

Melalui pengalaman sendiri, suami saya selalu sakit pinggang dan belakang sejak kejadian jatuh pokok rambutan 9 tahun yang lepas.”Sakitnya tuh di sini”.. erk.. sakitnya tu  dari tulang belakang turun ke pinggang dan punggung.. kalau teruk boleh affect sampai kaki.. kesian sangat.. memang tak boleh jalan.. nak bawa kereta pun susah.Saya terpaksa masuk pejabat lewat sejam sebab nak hantar dia ke office dulu.Masatu suami di Cyberjaya saya pula kat Jalan duta.Punch card? sokmo merah.Banyak lagi kesan negatif,nak lakukan ibadat pun sedikit terjejas.Emosi pun tak berapa stabil sebab saya faham.. nak menahan sakit tu memang tak selesa.. sian anak2 tak dapat gi jalan2 terperuk kt rumah.

Sebulan selepas buat appointment dengan doktor pakar tulang dan saraf.. suami saya didiagnose mengalami slip disk lepas buat prosedur MRI.

Encik suami terpaksa berulang buat fisioterapi,doktor juga bekalkan pain killer dgn vitamin untuk saraf.. Salah satu ubat yang saya ingat nama dia CELEBREX. Meh google skit pasal Celebrex : Celebrex is the brand name of a prescription pain medication in the COX-2 inhibitor class of drugs. The active ingredient in Celebrex is celecoxib. Celebrex works by reducing inflammation, which often is a component of arthritis, back pain and neck pain.

Setelah 3 bulan, encik suami berhenti ambil Celebrex sebab kita takut dengan kesan jangka masa panjang,kan? kesan kebergantungan kepada steroid ni memang unexpected jadi kami decide untuk gunakan cara yang lebih natural.Encik suami memilih untuk pergi berurut (pastikan bukan sembarangan) dan makan vitamin yang lebih natural dan terbukti selamat.

Masa ni tablet Advance joint Health shaklee baru release ke Malaysia,bukan main seronok lagik saya terus beli sebotol bagi En suami test.Alhamdulillah,syukur ya Allah.. sehari ada nampak kesan.. suami kata kurang sikit sakit.. dia teruskan 4 hari dah boleh drive semula..  yang paling seronok,lebih banyak masa dapat diluangkan dengan anak2, suami dah tak bad mood lagi..  🙂 .Anda mahukan hidup keluarga anda lebih ceria? mahukan yang terbaik untuk yang tersayang? Ya,Anda juga berhak menikmati kebahagiaan dan nikmat kesihatan sama seperti kami..