Cabaran dan pengalaman dengan customer saat berbisnes shaklee

Sat lagi nak COD vitamin untuk mommy lepas berpantang.. cerita pasal cod ni.. teringat pula masa awal2 pengalaman COD barang… ketaq lutut eh.. takut taktau nak cakap apa kalau cust banyak tanye.. hahaha

Saya jenis suka cod ke premis customer atau tempat2 umum yang mudah untuk berurusan contoh stesen minyak.. kedai makan ke.. ikut customer nak jumpa kat mana dan senang untuk dua2 pihak berjumpa.. tak berapa gemar kalau customer nak datang ke rumah.

Saya pernah sampai ke rumah customer orang kaya2 di kawasan bangi golf resort.. wow terpukau tengok design rumah dia.. besar cantik.. customer yang humble.. siap jamu saya minum dan minta saya ceritakan lebih detail pasal setiap produk yang saya bawa tu. Allah… dari beli omega.. terus upsale minta vivix.. alhamdulillah..

Bila jumpa face to face lagi mudah sebenarnya nak convince orang,kan?masa tu customer ni nak cari penyelesaian untk anak dia yang selalu semput dan selsema.. saya cadangkan omega dan nutriferon.. sampai sana.. sembang punya sembang.. rupanya husband ada darah tinggi dan kencing manis.. saya pun jadilah penglipurlara kat situ bercerita tentang botol maroon si vivix..

Sejak tu.. puan z antara customer tegar saya yang consume vivix..

Ada juga pengalaman bertukar jualan. Saya masih ingat saya beli sampul pos dari puan Azian..kami berjumpa di petronas yang hampir dengan rumah saya kemudian bila dia dapat tahu saya sid shakeli.. terus dia nak order set basic menyusu.. murah rezeki masa tu.. alhamdulillah..

Kalau nak cerita semua.. panjang lebar pula nanti.. tapi itulah antara pengalaman yang mengajar saya erti keyakinan bila berdepan dengan customer..

Tq to my sifu Lyna Noh yang x pernah putus asa dan sabar memberi tunjuk ajar .

Sat lagi nak COD vitamin untuk mommy lepas berpantang.. cerita pasal cod ni.. teringat pula masa awal2 pengalaman COD barang… ketaq lutut eh.. takut taktau nak cakap apa kalau cust banyak tanye.. hahaha

Saya jenis suka cod ke premis customer atau tempat2 umum yang mudah untuk berurusan contoh stesen minyak.. kedai makan ke.. ikut customer nak jumpa kat mana dan senang untuk dua2 pihak berjumpa.. tak berapa gemar kalau customer nak datang ke rumah.

Saya pernah sampai ke rumah customer orang kaya2 di kawasan bangi golf resort.. wow terpukau tengok design rumah dia.. besar cantik.. customer yang humble.. siap jamu saya minum dan minta saya ceritakan lebih detail pasal setiap produk yang saya bawa tu. Allah… dari beli omega.. terus upsale minta vivix.. alhamdulillah..

Bila jumpa face to face lagi mudah sebenarnya nak convince orang,kan?masa tu customer ni nak cari penyelesaian untk anak dia yang selalu semput dan selsema.. saya cadangkan omega dan nutriferon.. sampai sana.. sembang punya sembang.. rupanya husband ada darah tinggi dan kencing manis.. saya pun jadilah penglipurlara kat situ bercerita tentang botol maroon si vivix..

Sejak tu.. puan z antara customer tegar saya yang consume vivix..

Ada juga pengalaman bertukar jualan. Saya masih ingat saya beli sampul pos dari puan Azian..kami berjumpa di petronas yang hampir dengan rumah saya kemudian bila dia dapat tahu saya sid shakeli.. terus dia nak order set basic menyusu.. murah rezeki masa tu.. alhamdulillah..

Kalau nak cerita semua.. panjang lebar pula nanti.. tapi itulah antara pengalaman yang mengajar saya erti keyakinan bila berdepan dengan customer..

Tq to my sifu Lyna Noh yang x pernah putus asa dan sabar memberi tunjuk ajar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *